Бъдещата кралица на Испания - принцеса Леонор, постъпи в армията, където ще бъде на служба през следващите три години. Това е традиция, без която монархът на Испания не може един ден да стане суверен.

Леонор е третото кралско поколение, което постъпва във военната академия в Сарагоса. Преди нея там на служба са били дядо й Хуан Карлос и баща й, сегашният крал Фелипе Шести.

Кралското семейство разпространи първи кадри от ежедневието на Леонор като кадет Борбон Ортис. Тя е с камуфлажна униформа на сухопътните войски.

 

Инфантата споделя ежедневието на всички кадети, като получи лично оборудване, строи се на плаца и участва в теоретичните занимания. Леонор носи скромна прическа – косата й е силно опъната назад в малко кокче, а отгоре има военна барета. Единственият й аксесоар е часовник.

На 7 октомври престолонаследничката ще се закълне пред националния флаг. Тя споделя една стая с още 11 момичета, с общи бани и тоалетни. Единственото й лично пространство е бюро и гардеробче. Наставничката й е с чин капитан.

Тя я пое на входа на академията миналия четвъртък, когато там я доведоха семейството й – кралят и кралицата и по-малката й сестра София.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук