Британското кралското семейство нанесе нов удар на Хари и Меган Меган.

През изминалата неделя, 4 юни, дъщеричката на принца и съпругата му навърши две години. Принцеса Лилибет е празнувала в обкръжението на най-близките си хора в дома на херцозите на Съсекс в Монтесито, Калифорния.

Принцеса Лилибет

Много хора останаха изненадани от това, че британският кралски двор не честити официално рождения ден на принцесата - най-малката внучка на крал Чарлз III. Това обаче има съвсем логично обяснение.

Кралският кореспондент Даниел Стейси пояснява пред Hello, че подобни "официални" честитки на профилите на кралското семейство получават единствено работещите му членове. Такива например са принц Уилям и Кейт Мидълтън с децата им, херцогът и херцогинята на Единбург.

Херцогът и херцогинята на Съсекс не са работещи членове на семейството от 2020 г. Те, както и други неработещи за короната членове на семейството като принцесите Беатрис и Йожени, или пък дъщерята на принцеса Ан Зара Тиндал, не получават официални поздрави.

Принц Хари най-вероятно е успял да присъства на рождения ден на дъщеря си в неделя преди да пристигне в Лондон в понеделник, 5 юни. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук