По-рано днес международните медии гръмнаха с новина, че 71-годишният британски принц Чарлз е диагностициран с COVID-19.

Говорителят на „Кларънс Хаус“ заяви, че престолонаследникът и 72-годишната Камила Паркър Боулс вече са се самоизолирали в дома си в Шотландия.

Мнозина заподозряха, че принц Чарлз е пипнал китайския вирус на 10 март по време на срещата си с принца на Монако Алберт II, който по-късно бе диагностициран с коронавирус.

Срещата между двамата се състоя на 10 март.

Мнозина обаче се притесниха какво е здравословното състояние на кралица Елизабет II и дали Чарлз не я е заразил с опасния вирус.

„Чарлз за последен път видя кралицата „за кратко“ на 12 март“, уточниха от Бъкингамския дворец.

Дни преди това – на 9 март, кралското семейство се събра за последно в целия си състав – кралицата Елизабет II и съпруга й принц Филип, принц Чарлз и Камила, както и херцозите на Кеймбридж и Съсекс.

Медицинските експерти смятат, че Чарлз е бил заразен с коронавируса най-рано на 13 март.

Това успокоява всички, тъй като вероятността Чарлз да е предал заболяването на останалите членове на кралското семейство е нулева.

От Бъкингамския дворец припомниха отново, че 93-годишната кралица от седмица насам е в замъка Уиндзор. 98-годишният й съпруг принц Филип също е там.„Нейно величество кралицата остава в добро здраве“, заявиха от двореца.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън са в Норфолк, а Хари и Меган Маркъл в Канада. Това означава, че наследниците на трона не са били в пряк физически контакт през последните седмици.

БЛИЦ припомня, че преди дни пък се появи информация, че принц Уилям ще наследи кралица Елизабет II именно заради пандемията от COVID-19.

Непосредствено след това пък стана ясно, че служител от Бъкингамския дворец е бил диагностициран с коронавирус.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!