Неутешими са близките и приятелите на актрисата Лорина Камбурова, която почина внезапно. По непотвърдена информация Лорина почина  след усложнения от коронавирус в Москва, където тя работеше по снимките на международен филмов проект.

"Лори, Лори Lorina Kamburova, други планове имах за тебе... Обичам те, момиче! Толкова не искам да повярвам...", написа сценаристката Нели Димитрова в социалните мрежи, като публикува съвместна снимка от зала 1 на НДК.

"О, колко много съжалявам, Лори!
Изящна като Одри Хепбърн и смела като амазонка!
Светъл път из Вселената!......", сбогува се в социалните мрежи с нея и Милица Гладнишка.

Актрисата Рая Пеева също публикува снимка на колежката си с надпис "Сбогом". Мартина Апостолова - звездата от филма "Ирина" припомни стихотворението на Стефан Цанев:

"Носете си новите дрехи, момчета!
Не казвайте утре ще бъдем красиви!
Не казвайте утре ще бъдем щастливи!
Не казвайте утре ще бъдем, ще бъдем...

И Орлин Павлов не пропусна да отправи почит към актрисата:

"Усмивке.. Къде тръгна Лори..
рано е рано!Рана остави в нас и не ще се тя затвори. Искам да се събудя от този сън веднага!
Бог да я прости.. лудетина, талант, кълбо от огън, което не се спираше пред нищо, готова да научи всичко за да бъде по-добра!️️️
Съболезнования на близките."

Рафи също публикува пост в социалните мрежи:
 · "Защо.............
Не е честно толкова млади хора да си отиват от този свят...
Светъл път, Лори! Озарявай небесните сцени с прекрасната си усмивка ️️️
Съболезнования на семейството и близките!"

По-рано днес Катрин Краснер публикува във Facebook съобщение, че се събират средства за транспортирането на тялото на актрисата, но под поста Стоян Павлов - близък на Лорина отбелязва:

"Никой не е искал никакви пари, това не е вярно, променете си поста, ако обичате! Това е изцяло ваша инициатива, ние имаме достатъчно пари, за да си я приберем! Кампанията по събиране на пари е изцяло ваша инициатива, за което сме благодарни, но ясно сме заявили, че нямаме нужда""

Лорина Камбурова е родена през 1991 г. във Варна. Губи и двамата си родители рано. Отгледана е от баба си. Завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Здравко Митков. Играе в сериалите "Връзки" и "Скъпи наследници".