Първите дами попадат пред обективите не по-рядко от своите съпрузи. От тях се очаква да бъдат пример за обществото и да демонстрират адекватен външен вид.

С две думи от тях се очаква да бъдат жени за пример, пише Дарик.

Съумяват ли обаче всички президентски съпруги да спазват формалния дрескод и кои са най-големите им модни гафове?

Настоящата първа дама на САЩ сътвори истински гаф, пристигайки във Авиобаза Андрюс облечена с къса пола в диско стил ала 80-те. Мнозина дори определиха облеклото на Джил Байдън на ранната Мадона.
 Още един не особено адекватен тоалет на първата дама на САЩ

 Бриджит Макрон често става обект на критики заради стила й на обличане, който мнозина смятат, че не отива на годините й.

 

Дори и модни икони като Мелания Тръмп не са застраховани от гафове. 
 Мелания се появи с това яке на чиито гръб пише "На мен не ми пука, дреме ли ти на теб?" по време на посещение на границата между САЩ и Мексико. Там тя трябваше да успокои родители и деца, които са били разделени заради антиемигрантската политика на нейния съпруг.
 Емине Ердоган е съпруга на турския президент. Тя държи винаги да се облича консервативно и типично за жените в нейната родина.
 Първата дама на Азербайджан Мехрибан Алиева се слави като голяма красавица. (на снимката в ляво)

Испанската кралица Летисия се слави като една от най-стилните дами, но често отнася критики, че дрехите й са твърде секси за формалната й роля.
 


Кралицата на Нидерландия е доста екстравагантна.