Испанската кралица Летисия Ортис Рокасолано, съпруга на Фелипе VI, винаги е била модна икона. Но напоследък тя залага на провокации в облеклото си, които не се приемат еднозначно.

Камила се изложи жестоко, такъв гаф кралското семейство не помни СНИМКИ

Не е за пръв път Летисия да нарушава кралския дрескод. На официална вечеря в Андора първата дама на Испания пристигна с впити по бедрата й черни панталони и бюстие, украсено с пера. На благотворително събитие, посветено на набирането на средства за Червения кръст в Мадрид, тя носеше полупрозрачна рокля с модерен флорален принт.

А неотдавна шокира с по-къса поличка от тази на 16-годишната си дъщеря.

Камила поднесе неприятна изненада на крал Чарлз III, направо го закопа с този ход

Последната провокация бе в кралския театър в Мадрид, където доня Летисия се появи с официална тъмносиня рокля с гол гръб. Това предизвика вълна от яростни критики в социалните мрежи, като хейтъри дори обвиниха брюнетката, която е само на 50, че показала „старчески гръб“.

Защитници на кралицата обаче скочиха в нейна подкрепа, че малко нейни връстнички могат да се похвалят с толкова стегната и стройна фигура.

Дни преди тази проява, предизвикала толкова оживени коментари и спорове, испанската кралица беше със съпруга си на Международния панаир на книгата във Франкфурт, където отново привлече вниманието с червен кожен костюм, състоящ се от червено сако без ревери до талията и пола под коляното. Образът бе допълнен от бяла блуза с волани, кожени обувки и клъч в тон с костюма.

Според източници от двореца Летисия е страстна любителка на спорта. „Тя е много дисциплинирана в това отношение. Кралицата винаги става около 7,00 и веднага отива да тича в градината. Летисия има личен треньор, който е плътно до нея почти всеки ден в семейната фитнес зала. Комплексът включва силови тренировки и кардио упражнения“, твърдят вътрешни лица пред пресата.