Коронавирусът успя да накара не само обикновените хора, но и звездите да изпаднат в самоизолация. Известните личности използват различни подходи - някои изграждат крепости, други говорят с Бога, а трети пътуват, дегизирани като космонавти, пише "Мирър".

Ким Кардашиян

Ким Кардашиян разкри очарователния начин, по който децата й се забавляват в първия си ден на самоизолация от пандемията на коронавирус. Тъй като вирусът продължава да се разпространява в световен мащаб, 39-годишната риалити звезда се вслушва в здравните съвети на правителството.Децата й Норт, Сейнт, Чикаго и бебето Псалм изглежда са си измислили забавни занимания на закрито, включващи построяване на крепост от картонени кутии в звездното имение на стойност 20 милиона долара.
 Тя сподели със своите 162 милиона последователи видео на децата, които играят около импровизирания замък, и написа: "Това е най-доброто укрепление. О, виждам, че се мотаеш там. Нека да видим какво има там".

Лейди Гага

Певицата не само е поискала съвети от лекари и учени, но по думите й е разговаряла и с Бог, който явно й е казал, че всичко ще бъде наред. 33-годишната звезда намира изолацията за трудна, тъй като й липсват баба й и семейството й от Италия, която е една от най-тежко засегнатите страни.

"Разговарях с някои лекари и учени. В момента  най-доброто и най-здравословното, което можем да направим, е да влезем в карантина, да не се здрависваме с лица над 65 години и да избягваме големите групи хора", споделя тя.

Тя публикува снимка, на която се вижда, че е сама на дивана с кучетата си и пише: „Иска ми се да виждам родителите и баба си точно сега, но е много по-безопасно да не го правя. Ето защо вися сама вкъщи с кучетата си. Обичам те, свят, всички ще преминем през това". "Повярвайте ми, говорих с Бог - тя каза, че ще се оправим", добавя Гага.
 По-късно тя публикува свое селфи с качулка, на което прави знака за мир и обяснява, че смъртоносният вирус я е накарал да осъзнае, че е по-важно от всякога да бъде мила. 

"Смятам, че е толкова важно да признаем, че сме и трябва да бъдем глобална единствена общност. Не можем да направим това без доброта. Моята мисъл за деня е да приема, че ще има моменти, в които ще се чувстваме безсилни и извън контрол. Но ние можем да запълним това пространство с доброта и да бъдем част от решението на един световен проблем", каза още певицата.

Наоми Кемпбъл

49-годишният британски модел не се е вслушала в съветите да спре летенето, но пътува с Hamzat костюм, за да не хване смъртоносния вирус. Самопризналата се за гемофоб (маниачка на чистота) сподели няколко свои снимки от летището, готова да пътува, облечена в пълен Hamzat костюм, чифт очила, синя маска за лице и розови ръкавици.

Тя също публикува замислено съобщение в Instagram, за да сподели мъдрите мисли, които са й дошли, докато е в изолация. "Готвих, чистих, говорих с хора по телефона, пазарувахме хранителни стоки, четох, спах, слушах музика и ходех до кейовете за чист въздух", написа тя.
 "Спомних си за всички тези прости неща и удоволствия в живота, които ни правят щастливи. Трябва да се научим да възпитаваме сърцата и умовете си, за да придаваме стойност във всеки един момент", споделя Наоми.

„В никакъв случай не съм развълнувана от сценария, пред който сме изправени всички, но съм сигурна, че моменти като този могат да бъдат невероятно интроспективни и рефлексивни, могат да ни заземят и в крайна сметка да ни направят по-пълни, състрадателни и внимателни, създавайки единство, което да ни напомня, че всички сме хора", каза моделката.

Марая Кери

Марая Кери се вслушва в съветите, и мие ръцете си в продължение на 20 секунди, учейки своите близнаци Морокан и Монро да правят същото. Но вместо да брои до 20, което е скучно, тя взривява с ремикс на собствената си музика.

Звездата публикува TikTok с нея и нейните осемгодишни деца, които пеят заедно, докато търкат ръцете си в бляскавата златна мивка.Том Ханкс

Актьорът публикува положителна актуализация в социалните медии, след като двамата със съпругата му Рита Уилсън бяха диагностицирани с коронавирус. 63-годишната холивудска легенда заяви, че двамата се възстановяват от потенциално фаталния вирус.

Той е в изолация с Рита в Австралия, където двойката снима нов филм и той публикува селфи със съпругата си, докато успокоява феновете си, че се справя добре.


Той надписа публикацията: "Здравейте, хора. Искам да благодаря на всички тук, които се грижат за нас толкова добре. Имаме Covid-19 и сме в изолация, така че да не го разпространяваме пред спрямо никого другиго. Има такива, за които това може да доведе до много сериозен сценарий. Ние го приемаме всеки ден. Има неща, които всички можем да направим, за да преминем през това, като следваме съветите на експерти и се грижим за себе си и един друг, нали".
 Според акаунта му в Twitter Ханкс се наслаждава на хапването на Веджимайт (австралийски крем за мазане, произведен от остатъци от дрожди и добавени зеленчукови подправки), докато Рита слуша музика и дори е създала „плейлист за изолация“ за всеки друг в същата ситуация.

Превод: БЛИЦ