Мария Силвестър с нейната „Бригада нов дом“ влизат в дома на едно пернишко момиче с тежка диагноза, за да го преобрази. Това е 15-годишната Еми от Перник, която е прикована от години на инвалидна количка с тежка диагноза – спина бифида и хидроцефалия, заради които не може да ходи.

В епизода на „Бригада Нов Дом“, който ще се излъчи в четвъртък, бригадирите влизат в дома на момичето, разрушават го, за да го направят чисто нов. Силен анонс на онова, което се е случило правят бтв, не липсват и сълзите в очите на Еми и семейството й при вида на обновеното си жилище, пише "За Перник".

Въпреки, че при раждането лекари предлагали на майката на Еми да се откаже от детето си, тя не го направила. Еми расте с любовта на родителите си, баба и приятели, учи в местното училище и изкачва върхове – въпреки инвалидната количка. Еми, заедно с родителите си се включи и в протестите за оставката на Валери Симеонов, който окачестви децата като нея като „уж“ болни.  А преди време бе избрана за Ангел на доброто от омбудсмана Мая Манолова.

За нея майка й казва: „Тя е слънцето в семейството ни“