Феновете на Marvel може да се почувстват предадени, когато научат, че Робърт Дауни Джуниър е определил "Опенхаймер" като най-добрия филм, в който е участвал, съобщи „Giant freakin robot”.

Тези чувства се усложниха още повече, тъй като Робърт Дауни Джуниър и останалите актьори напуснаха премиерата преди прожекцията на филма в знак на солидарност с предстоящата по това време стачка на SAG-AFTRA.

От полунощ на 14 юли SAG-AFTRA официално обяви своята стачка, която забранява на всеки член на профсъюза да се появява в текущи филмови продукции, както и да присъства на пресконференции, награждавания, премиерни прожекции и дори на подкастове.

Очевидно това означава пълно и незабавно спиране на почти всички филми и телевизионни предавания, с изключение на риалити шоута и няколко готварски програми. Това беше и причината Робърт Дауни Джуниър и неговите звезди да напуснат премиерата на "Опенхаймер" преди прожекцията на филма вечерта на 13 юли.

1500 лв. Казино Бонус за Нови Клиенти на efbet.com

Освен Робърт Дауни Джуниър, който във филма се превъплъщава в образа на бившия министър на търговията на САЩ Люис Щраус, "Опенхаймер" се отличава с невероятен звезден актьорски състав. Актьорският състав на политическата военна биография включва Килиан Мърфи, Емили Блънт, Кенет Брана, Мат Деймън, Флорънс Пю, Рами Малек и много други, пише БГНЕС.

Робърт Дауни Джуниър е участвал в близо 100 екранни изпълнения, преди да подпише договор с „Опенхаймер“, като само във филмовата вселена на Marvel има над 10 филма.

За прочутия актьор от "Железният човек", който определя ролята си в "Опенхаймер" като една от най-добрите в живота си, това трябва да е наистина убедително. Сценаристът и режисьор на "Опенхаймер" Кристофър Нолан повтори тези коментари, като изрази мнението, че Робърт Дауни Джуниър е актьор, който може да се превъплъти в роля както малцина могат, с обещанието, че демонстрация на това умение може да се види във филма.

Нолан специално спомена времето на Робърт Дауни Джуниър с Marvel като връхна точка на статута му на "филмова звезда", като същевременно обясни, че най-добрите изпълнения на звездата от "Опенхаймер" са тези, които изследват дълбоките тънкости и нюанси.

Нолан заявява, че последният път, когато е видял Робърт Дауни Джуниърв толкова сложна роля като тази на Луис Щраус, е било, когато е пресъздал Чарли Чаплин преди повече от 30 години.

Въпреки че Робърт Дауни Джуниъри останалите актьори от "Опенхаймер" си тръгнаха от премиерата, те все пак ще имат възможност да гледат филма в кината, когато той се появи на 21 юли. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук