Джъстин Тимбърлейк е арестуван по обвинение за шофиране в нетрезво състояние и освободен от полицейския арест в Ню Йорк, според неговия адвокат, съобщава CNN.

Според полицията певецът е наблюдаван около 12:37 ч. във вторник сутринта "да управлява автомобила си в нетрезво състояние" в Саг Харбър, Ню Йорк.

Тимбърлейк е карал ново BMW, като се твърди, че не е спрял на знак "Стоп" и не е успял да поддържа лентата си на движение, се казва в изявление на полицията в Саг Харбър.

Полицай инициира спиране на трафика, a Тимбърлейк казва на полицията: „изпих едно мартини и последвах приятелите си до вкъщи“, според съдебните регистри.

Очите на Тимбърлейк бяха „кървясали и изцъклени“ и "дъхът му силно миришеше на алкохол", се твърди в съдебните протоколи.

Служител от полицейското управление на Саг Харбър Вилидж го описва като „неспособен да внимава“, добавяйки „имаше забавен говор, ходеше нестабилно и се представи зле на всички стандартизирани полеви тестове за трезвеност.“

Тимбърлейк отхвърля химически тест три пъти, като първия път казва категорично: „Не, няма да правя химически тест.“

Джъстин е освободен без гаранция. Следващото му явяване в съда е насрочено за 26 юли, съобщиха за CNN от окръжната прокуратура на окръг Съфолк, предаде Edna.bg. Очаква се появата му да е виртуална.

Саг Харбър е село, разположено в Хамптънс в източната част на Лонг Айлънд. Тимбърлейк е напуснал американския хотел в района малко преди да бъде арестуван, според източник, запознат с въпроса.

В момента Тимбърлейк е на турне с най-новия си албум "Everything I Thought It Was". Следващото му изпълнение е насрочено в Чикаго в United Center в петък.

През уикенда Тимбърлейк написа емоционален пост към двамата си сина и сподели плановете си за Деня на бащата в публикация в Instagram.

„Моите 2 най-големи подаръка. Всеки ден научавам повече за себе си, просто защото и двамата ме избрахте да бъда ваш баща.

Винаги ще бъда до вас през вашите върхове и спадове... за да ви повдигна и да ти покажа колко високо можеш да вземеш този живот и да ви вдигна, когато паднете.  „А сега… за днес: нека играем игра, в която всички просто да се отпуснем и да оставим татко да гледа последния кръг на US Open.“

43-годишният Тимбърлейк е женен за продуцента и актьор Джесика Бийл. Двойката се ожени през 2012 г. и са родители на Сайлъс, 9, и Финиъс, 3.