Жесток бой на момиче изпрати в ареста осиновения син на Уитни Хюстън - Ник Гордън. Заклетият наркоман и насилник пребива гаджето си в дома му във Флорида заради съмнения, че флиртува с негов приятел.

Хваща я да си чати с един от неговите авери и полудява. Взема таблета от ръцете й и с него я удря в главата. Почва да я налага с юмруци. Чуват се писъци и викове. Девойката лежи безпомощно на пода, а ликуващият от победата Ник решава да се похвали с "триумфа" си на сестрата на жертвата му. Намира фамозния таблет и праща съобщение, в което описва подвизите. Окървавената му приятелка използва мига на разсейване и се обажда на ченгетата. Патрулка я намира в безпомощно състояние и веднага щраква белезниците на Гордън.

Прекарва нощта в ареста. На следващата сутрин съдия му определя гаранция от 15 хил. долара и насрочва процес за домашно насилие на 1 август. Преди да бъде пуснат на свобода, Ник получава на крака електронна гривна за проследяване. Неизвестното допреди няколко години момче нашумя след смъртта на осиновителката си с ангелски глас. Годрън, когото Уитни отглежда като собствен син, заформя любовна афера с биологичната дъщеря на Хюстън и рапъра Боби Браун.

Младежът е опора на момичето в трудните моменти след кончината на майка му, но връзката им придобива неочаквани измерения. Близките им опитват да спрат неморалните отношения, но Кристина здравата е хлътнала по батко си. Това й изиграва лоша шега, защото Ник я вкарва в грешния път на наркотиците. На 31 януари 2015 г. 22-годишната Боби е намерена дрогирана и в безсъзнание във вана с вода в дома й в Атланта. На 26 юли същатата година умира, без да излезе от кома. Родителите на Уитни Хюстън са категорични, че "брат" й Ник лично е подготвил смъртоносния коктейл от кока, за да прибере парите от наследството на певицата. Те обвиняват Гордън, че често би Кристина приживе, но тя отказва да го натопи пред ченгетата.