Една от най-значителните роли на ирландската актриса Бренда Фрикър е  във втората част на „Сам в къщи“, където тъжната й история докосва зрителите, а тази от реалния й живот не е много по-различна. Във филма тя е в култовия образ на жената с гълъбите.

Феновете на "Сам вкъщи" откриха защо Кевин е забравен у дома ВИДЕО

Днес 76-годишната Бренда, носителка на "Оскар" за най-добра поддържаща женска роля в "Моят ляв крак" от 1989 г., води много самотен живот. Миналата Коледа в радиопредаване тя споделя, че ще излъже, ако каже, че има хубави и весели празници, защото ги прекарва само с кучето си. А статуетката „Оскар“ отдавна е захвърлила на дъното на басейн в Конамера.

Ето как изглеждат днес крадците от "Сам вкъщи" СНИМКИ

Бренда има брак с Бари Дейвис, който продължава от 1979 до 1988 г., а той умира 2 години след развода им, което силно я разтърсва. Допълнително се разстройва от невъзможността да присъства на погребението, защото по това време снима "Невестата на Христос" в Австралия и договорът не й позволява да се върне у дома.

„Не знам къде е погребан", казва тя в интервю през 2015 г. и допълва, че не иска да знае, защото сърцето й е разбито на парчета и разкрива, че причина за развода им е алкохолизмът на Бари.

„Бяхме лудо влюбени въпреки всичко. Той винаги беше прекрасен и интересен човек. Но стана алкохолик и не можех да живея с това. Разводът също не го уплаши и после продължихме да се виждаме, т.е. бяхме влюбени", разкрива Бренда. Бари умира след падане по стълбите.

Преди няколко месеца британските медии съобщиха, че Бренда Фрикър трябва неочаквано да се завърне на екран в драмата "Холдинг", адаптирана по едноименния роман на Греъм Нортън, която ще бъде първата й поява от 2013 г., когато реши да се оттегли от света на киното.