В Източна Африка, в Еритрея, почина мъж, който според официалните данни е навършил 127 години. В същото време близките на столетника твърдят, че всъщност Натабай Тинсиев е още по-възрастен и той всъщност е на 137 години. 
 


Смятат го за най-възрастния човек на планетата, съобщава Daily Mail.

Ако може да се вярва на църковните записи, то в далечно планинско село Натабай Тинсиев е бил роден преди 127 години. Зере Натабай, който е внук на мъжа, говори за това, което записите казват за годината, когато дядо му е кръстен. 

Всъщност той е роден през 1884 г. и църковният запис показва, че е кръстен на десетгодишна възраст. Причината за това била, че тогава свещениците на практика нямали възможност да пътуват до такива отдалечени села и някои родители можели да чакат кръщелната церемония за децата си с години.

Преди смъртта си Тинсиев споделил с внука си тайната си на дълголетието. Той отбелязал, че търпението, радостта и щедростта трябва да играят най-важната роля във всичко това и в живота като цяло. Отрицателните емоции унищожават абсолютно всичко и правят живота по-кратък.

Журналистите отбелязват, че местният свещеник наистина потвърждава, че има запис, който говори директно за покръстването на африканския столетник. Близките на починалия вече са подали заявление в Книгата на рекордите на Гинес така че Тинсиев да бъде официално признат за най-възрастния човек на Земята.

Превод: БЛИЦ