Всяко семейство има тайни, а британското кралско семейство не се различава. Е, освен факта, че неговите тайни излизат наяве в целия свят, оставяйки PR екипите да се справят с резултатите.

От любовни разговори, през алкохолни истории, вижте най-скандалните PR кошмари за кралското семейство.

Когато крал Едуард VIII отстъпи трона си заради жена

Едуард VIII поема трона през 1936 г., но се отказва от него една година по-късно, за да се ожени за Уолис Симпсън. Тя има зад гърба си два развода и когато Едуард й предлага, следват социални и политически размирици.

Английската църква забранява брак с разведена жена и той е принуден да се откаже от трона. Този огромен кралски скандал променя линията на унаследяване изцяло, като определя 10-годишната принцеса Елизабет за бъдещата кралица на Англия.

Едуард VIII е приятел с Адолф Хитлер

Чичото на кралица Елизабет II - Едуард VIII, и съпругата му Уолис Симпсън са имали много срещи с Адолф Хитлер. Това е причината британското разузнаване да смята, че Симпсън предава на германците информация, която Едуард VIII не е дал.

Британското правителство предприема мерки, за да запази това в тайна, но документ, публикуван през 1957 г., го потвърждава.

Принц Чарлз пие черешово бренди

На 14-годишна възраст принц Чарлс си поръчва черешово бренди в кръчмата в село Сторноуей Харбър. Тогава там има репортер, който прави разкрития.

По-късно принцът коментира, че това е била първата напитка, която му е дошла на ум, тъй като я е пил, когато е настинал, за да се сгрее. Инцидентът се превърна в кралски скандал, който се появява в заглавията на почти всеки таблоид.

Принц Хари прекара един ден в рехабилитационен център

След като призна на баща си принц Чарлз, че многократно е опитвал марихуана и е участвал в пиянски събирания, 17-годишният принц Хари е изпратен в клиника за рехабилитация от наркотици за еднодневен престой.

Длъжностно лице в двореца "Св. Джеймс" заяви, че това е начинът да "научим за възможните последици от употребата на канабис".

Хари е сниман в нацистки костюм

Принц Хари беше забелязан с костюм, на който има нацистка лента. Кларънс Хауз бързо даде изявление, което гласеше: "Принц Хари се извинява за всяко оскърбление или смущение, което е причинил. Той разбира, че това е лош избор на костюм."

И беше хванат гол

Снимките на принц Хари го показват напълно гол, играейки билярд в Лас Вегас. 27-годишният принц беше на почивка, преди да бъде назначен да служи в Афганистан за британската армия. Той коментира, че в края на деня просто е разпуснал, без да мисли за последствията

Принцеса Маргарет се влюбва в женен мъж

Принцесата прекарва много време с офицера от Кралския военновъздушни сили капитан Питър Таунсенд и двамата, в крайна сметка, се влюбват. Уловката? Таунсенд вече е женен.

През 1953 г. Таунсенд се развежда и веднага предлага на принцеса Маргарет. Годежът се разпада обаче две години по-късно.

Разводът на принцеса Маргарет става публичен

След раздялата си с бившия любовник Питър Таунсенд принцеса Маргарет се жени за фотограф на име Антони Армстронг-Джоунс. През 1976 г. те официално се разделят и Бъкингамският дворец излиза със съобщение, в което се казва: "Принцеса Маргарет, графинята на Сноудон и графът на Сноудън се съгласиха взаимно да се разделят. Принцесата ще изпълнява своите обществени задължения и функции без графа."

В крайна сметка разводът стана официално през 1978 г. и тя се превръща в поредната кралска особа, която получава развод след крал Хенри VII.

Когато принцеса Ан се влюби в член на персонала

Принцеса Ан, единствената дъщеря на кралица Елизабет II, е била омъжена за олимпийския конник Марк Филипс почти 20 години, преди да се разведе през 1992 г. Бракът на кралската двойка е описван като "безрадостна фалшификация".

Но това, което в крайна сметка ги подтиква към развод, е твърдението на британски таблоид, че е получил анонимно писма, написани на принцесата. Писмата не са публикувани, защото вестникът се опасява, че ще бъде съден за авторски права.

Но по-късно беше съобщено, че принцесата се е влюбила в един от членовете на нейния екип - Тимъти Лорънс, който е британски военноморски офицер. След като обявява развода си с Филипс, Ан добавя, че ще се ожени за Лорънс.

Капитан Марк Филипс има любовница

Макар и все още женен за принцеса Ан, капитан Марк Филипс има еднодневна афера с учителка по изкуства от Нова Зеландия на име Хедър Тонкин. Тя забременява и има бебе, което сега е полусестра на Зара Тиндъл и Питър Филипс. Съобщено е, че Филипс е помолил жената да направи аборт.

Когато Марк Филипс каза, че се среща с жена, която е с 28 години по-млада

През 2012 г. капитан Марк Филипс, който беше женен за принцеса Ан, започва да се вижда с 35-годишната Лорен Хю, която е американски олимпийски ездач. Той потвърди, че напуска съпругата си Санди и разказва новината на неговата 14-годишна дъщеря Стефани.

Когато принц Чарлз се среща със сестрата на принцеса Даяна

Лейди Сара Маккоркодале, която е най-голямата сестра на принцеса Даяна, първа се запознава с принц Чарлз. Тя започва да се среща с него през 70-те години.

Тяхната романтична история обаче бързо приключи, когато тя казва, че никога няма да се омъжи за Чарлз, "без значение дали е просяк или кралят на Англия".

Принцеса Даяна разкрива за инцидент, в който се самонаранява

"Принцесата на нарадо" каза в интервю, че тя нарочно се хвърлила надолу по стълбите, докато била бременна в четвъртия месеца с Уилям, в опит да привлече вниманието на принц Чарлз. Тогава се смята, че той току-що е възобновил връзката си с Камила Паркър Боулс.

Изтеклото телефонно обаждане на принцеса Даяна

През 1992 г. The Sun публикува препис от телефонен разговор между принцесата на Уелс и нейния предполагаем любовник Джеймс Гилби. Тя все още е омъжена за принц Чарлз.

В разговора Гилби назова принцеса Даяна с името на домашния любимец squidgy 53 пъти, ако трябва да бъдем точни, и й казва, че я обича. Аферата е наречена Squidgygate заради псевдонима.

И сексобаждането на Чарлз

Скоро след това австралийско списание пусна скандален препис от разговор между принц Чарлз и Камила Паркър Боулс. Телефонният разговор потвърждава слуховете, че принцът на Уелс е романтично ангажиран с Боулс.

Инцидентът се наричаше "Камилагейт". Той разкри и много мръсни думи, които бяха разменени между двамата, включително и едно сравнение от страна на принц Чарлз, който иска да се превърне в тампон, за да бъде в панталоните на Боулс.