16-годишната британка Шарлот Бейкър е опаковала и изпратила повече от 1000 кутии от обувки с подаръци за бедни деца в България и Източна Сърбия, съобщи вестник "Метро".

Шарлот, която се занимава с благотворителна дейност още от 2013 година, когато при автомобилна катастрофа умира нейният брат, започва инициатива с подаръците преди четири години, като тази година достигна внушителната бройка от хиляда кутии.

В кутиите Шарлот слага неща от първа необходимост като четки и пасти за зъби, сапуни, канцеларски материали, играчки и топло облекло.

Кутиите се изпращат, проверяват и доставят на децата в България и Източна Сърбия от местни дистрибутори. Шарлот, която живее в Дичийт, графство Съмърсет, събира нещата, като пише за подкрепа на местни училища и супермаркети.

Момичето изучава драма, психология и религиозни науки, но мечтае да обучава кучета. "Обичам чувството да помагам на хората", казва Шарлот.

Майката на Шарлот - Сара - казва, че се гордее с дъщеря си. Тя допълва, че Шарлот получава голяма подкрепа за начинанието си от училищата и клуба за обучение на кучета, където членува.

Целта на приятелите на Шарлот сега е да ѝ помогнат да изпълни мечтата си да отиде в България и лично да види децата, които отварят кутиите с нейните подаръци.