31 милиона долара ще бъдат раздадени като награди в конкурси за красиви камили в рамките на едномесечен фестивал в Саудитска Арабия. В тазгодишното издание на фестивала участват над 50 хиляди животни. Събитието привлича вниманието и на хиляди чужденци.
В рамките на фестивала всеки ден се провеждат търгове, на които животните се продават. Цените варират от 4 хиляди долара за обикновена камила до 270 хиляди долара за ценен екземпляр. Фестивалът се провежда от края на 90-те години. Основан е от  местни бедуини, които искали да организират конкурса за красота за камили.

Идеята получава подкрепа от саудитското кралско семейство и се превръща в изложение на 30 квадратни километра в пустинята Дехна. Въпреки разпространения в района на Персийския залив опасен коронавирус, за който се смята, че се пренася от камили, фестивалът ще продължи както всяка година -  цял месец, пише "Дарик".

На събитието се очакват около 10 000 чужди гости, които имат отношение към бизнеса с камили. Основното събитие са конкурсите за най-хубава камила, които имат награден фонд от рекордните 31 млн. долара. Тъй като образът на камилата отдавна е станал съществена част от арабската литература, любителите на изискани метафори ще могат да се съревновават в поетически състезания и да възпяват най-ценните качества на тези животни в стихове. Други ще ги увековечат чрез изобразителните изкуства. Фестивалът на камилите продължава до 15 април.