В Пакистан 44-годишен местен жител е отвлякъл 13-годишно момиче от християнско семейство, принудил я е да се омъжи за него, да промени вярата и да приеме исляма, съобщава "Дейли Мейл".

Отбелязва се, че отвличането е извършено на 13 октомври, а два дни по-късно мъжът е представил свидетелство за брак, в което се посочва, че момичето е на 18 години и е променила вярата си по собствена воля. Твърди се, че момичето се е опитало да избяга при майка си по време на процеса, но новият й съпруг я е задържал.

Заради този инцидент са възникнали протести в Карачи - родния град на отвлечената. Съдът обаче е признал брака за законен.„Това е печално, защото пакистанската полиция и съдилища не спазват собствените си закони и също така пренебрегват международните стандарти, особено в случаите на принудително отношение и принудителен брак, дори във висшите съдилища“, заявил е Насир Саид, директор на Центъра за правна помощ, съдействие и урегулиране.

Както информира изданието, според статистиката 21 процента от пакистанските момичета се женят преди 18-годишна възраст. Много родители вярват, че момичетата трябва да се оженят веднага щом достигнат полова зрялост.

Превод и редакция: БЛИЦ