Шестгодишнно момче дълго молеше родителите си за велосипед, но те многократно му отказвали. Бащата на момчето му предложи да организира гаражна разпродажба и да продаде всички ненужни вещи и играчки. Toва разказва BoredPanda.

Фото: Boredpanda

 

Фото: Boredpanda

Малкият Емет се зарадва на идеята, като реши да продава горещ хот-дог и напитки в допълнение към пазара. Така детето спечели необходимата сума за колело - 70 долара. Вместо да си купи мечтания подарък обаче, Емет предпочете да инвестира пари в бизнеса си и помоли родителите му да добавят малко и да станат негови партньори в закупуването на машина за приготвяне на сладолед от лед и сироп.

Фото: Boredpanda

 

Фото: Boredpanda

Родителите му се съгласиха да му помогнат, но при условие, че Емет не би пренебрегнал обучението си. И изглежда, че момчето притежава предприемачески способности още от раждането си. На първия ден от продажбите той спечели 12 долара. После - още и още.

Фото: Boredpanda

Неговият бизнес започна с три бутилки сироп, но с времето той успя да си позволи да разшири асортимента до 10 вида. Бизнесът се продължи да се изкачва нагоре.

Фото: Boredpanda

В продължение на два месеца той повиши доходите си до 25 долара на смяна. Но наред с други неща Емет като истински възрастен бизнесмен плаща и данъци - така са го учели родителите му.

 

 

Фото: Boredpanda

Момчето не бърза да харчи пари наляво-надясно, а сериозно се замисля да ги спести за прием в колеж. Междувременно той няма да се откаже от печелившия си бизнес. Сега Емет има 21 вида сиропи в своята колекция, което означава, че сега неговият бизнес ще бъде още по-успешен.


Превод: БЛИЦ