61-годишен шотландец се разведе със съпругата си след 30 години брак и смени сексуалната си ориентация, съобщава The Mirror. Джак Маршъл се оженил на 19-годишна възраст. През първите 10 години много обичал жена си и бил много грижовен татко.

„Но след това всички тези мисли започнаха да се въртят в главата ми. Запазих брака си заради децата. Исках те да пораснат. Когато си признах всичко, сякаш планина падна от плещите ми”, обяснява той.

Маршал много страда, че след като споделил всичко със семейството си, трите му големи дъщери му обърнали гръб. И децата, и бившата му съпруга били потресени от новината, въпреки това успели да запазят нормалните си отношения. „Много хора бяха шокирани, но като цяло те се досещаха”, добавя той.

Наскоро 61-годишният мъж е научил за съществуването на общността Gay Dads Scotland, където стотици съмишленици се срещат и си оказват взаимна подкрепа. Той дори е назначен за председател на организация.

„В Шотландия има много гей родители, които се чувстват самотни без подкрепата на околните”, споделя Джак.

Благодарение на групата той отново е изпитал любовта и е започнал нова връзка. Господин Маршъл отбелязва, че сега се чувства много по-щастлив и уверен в себе си и се старае да помогне на хората да оправят живота си.

Превод: БЛИЦ