64-годишната университетска преподавателка по социология Лин Слейтър разбива стереотипите за жените на преклонна възраст.
Подобно на много жени, Лин Слейтър не била развълнувана или въодушевена, когато започнала да изпитва физическите признаци на старостта. Тя се почувствала още по-зле, когато осъзнала, че с възрастта, освен нуждата от многобройни помади за разкрасяване, посивяването и окапването на косата и немощта, идват и неща като "пенсионирането", което означава, "че вие някак избледнявате и оставате на заден план, маргинализирани и невидими за света", обяснява тя.


Вместо обаче да се примири с ново отредената ѝ роля в обществото — на баба, облечена в удобни дрехи, която се грижи за внуците си — Лин се изправила срещу стареенето. Професорът по социология в университета Фордхам се потопила в царство, отдавна свързвано с младите: модата. И по най-обективни стандарти тя го завладяла. Така Лин се сдобила, съвсем случайно, с популярност, каквато не била и очаквала.

Тръгвайки си от модно ревю, където била обикновен наблюдател, университетската преподавателка срещнала своя позната, с която подхванали разговор, изведнъж двете били обградени от фотографи. Тогава 64-годишната Лин Слейтър решила, че модата е нейната стихия и тя трябва да създаде собствен блог.

Нейният блог има фенове от цял свят. Тя е позирала за модни марки като Valentino Eyewear, Mango и Uniqlo, а през февруари е подписала договор и с Elite Models London, пише Факти.бг.

Днес Лин е много популярна и в Instagram, където има близо 300 000 последователи. Тя показва на дамите в по-зряла възраст, че спокойно могат да експериментират и да бъдат в крак с модата, въпреки напредването на личното им време.