Броят на жертвите от разбиването на военно-транспортния самолет на остров Ява в Индонезия достигна 78 души, десетки са ранени, съобщи Ройтерс, като се позова на представител на ВВС на страната.
По-рано, позовавайки се на представители на ВВС, АП съобщи за 68 загинали.
Военно-транспортният самолет C-130 Hercules, извършвал полет от Джакарта за източната част на остров Ява, се разби близо до град Мадиун.

По уточнени данни на борда на самолета са били 11 членове на екипажа и 99 пътници - военни и членове на техните семейства, сред които десет деца.
По информация на местните власти самолетът е паднал върху няколко къщи, при което са загинали най-малко двама души на земята.
На мястото на инцидента пристигнаха спасителни служби и армейски части, които продължават да измъкват тела на загинали изпод отломките на самолета, който е практически напълно разрушен.
По думите на очевидци, още докато самолетът е бил във въздуха, на борда му е станала експлозия, след което машината се разцепила на две части и паднала на земята.
ВВС на Индонезия сформираха специална група за разследване на обстоятелствата и причините за трагедията, пише РИА “Новости”. /БЛИЦ