Моделите Aspire 4935 са проектирани да впечатлят геймъри и домашни потребители
Нова серия мобилни компютри обяви третият по големина в света компютърен производител Acer, съобщава TechNews.bg. Линията е проектирана така, че да достави на геймъри и домашни потребители възможностите на настолния компютър.

Моделите Aspire 4935 са изпълнени в духа на Gemstone дизайна на компанията, който е ефектен и функционален. Отличителни белези са тънкият и елегантен формат и плавните извивки на корпуса.
Aspire 4935 има 14-инчов HD CineCrystal LCD дисплей с разделителна способност 1366x768 пиксела и съотношение 16:9 за гледане на филми и цифрова телевизия. Панелът използва LED технология за подсветка на екрана, която дава наситени и ярки цветове и същевременно намалява консумацията на енергия с до 30%.

Качеството на изображението в Aspire 4935 е допълнително подобрено от технологията на компанията ClearVision. Времето за реакция на екрана е 8 ms. Освен със системата Dolby Home Theater от второ поколение и 5.1 съраунд звук, Aspire 4935 разполага с HDMI интерфейс за аудио- и видеовъзпроизвеждане през един кабел.

Aspire 4935 може да бъде оборудван с графичен процесор Nvidia GeForce 9600M GS за по-силно мултимедийно изживяване и най-нови игри. Лаптопът стъпва на процесорната технология Intel Centrino 2 и чипсет Intel GM45/PM45 Express, предназначени да обслужват реална многозадачност в работата. Вградена е функционалност за бежична интернет връзка Wi-Fi/WiMAX 2, подкрепена от технологията на компанията SignalUp.

Aspire 4935 се предлага в конфигурации с до 4 GB DDR2 памет, работеща в двуканален режим. Serial ATA твърд диск предлага сериозен ресурс за съхранение на данни. Новите лаптопи са напълно съвместим с изискванията на програмата Energy Star за намалена консумация на електроенергия. Серията пристига с фабрично инсталирана операционна система Vista Ultimate, Home Premium или Home Basic.

Първите модели от новата мултимедийна линия Aspire 4935 се очакват в близките дни в България. Крайните клиентски цени започват от 1450 лв. с ДДС, съобщи Данаил Вълков, регионален мениджър на Acer. /БЛИЦ