Адвокатът на мъжа, обвинен в убийство на родителите и брат си заради българско момиче, каза, че прокурорите нямат сериозни доказателства, свързващи клиента му със смъртта им, пише lawandcrime.com.

Разследващите  в Семинол твърдят, че 29-годишният Грант Амато е убил майка си Маргарет Амато, на 61 г., бащата Чад Амато (59), и брат си Коди Амато за манията си по българско момичеСпоред обвинението, той е откраднал от тях 200 000 долара, за да даде на жената. Баща му постави ултиматум: да премине програма за лечение на интернет и сексуална зависимост или да напусне дома. Подсъдимият обаче е прекарал само няколко седмици в клиниката преди да се върне. Властите твърдят, че в крайна сметка Амато убил семейството си заради този спор.

Адвокатът на Амато обаче не изглежда притеснен. "Готови сме за съдебен процес", заяви адвокат Джаред Шапиро за WESH.
Делото - предвиждащо смъртно наказание - е планирано започне през юли.

Защитата иска да оспори доказателствата, събрани по време на "незаконното влизане и претърсване" в дома на подсъдимия на 25 януари. Шерифът на окръг Семинол отговорил на обаждане от един от колегите на Коди Амато. Коди не се появил на работа, така че служител на правоприлагащите органи проверили дома.

Неговият автомобил бил пред къщата, но униформеният не получил отговор, когато се опитал да му се обади, майка му и обвиняемият също не отговаряли, според версията на разследващите. Нямало отговор, когато служителят почукал и се обадил в централата. Колегата казал, че е изпращал съобщения на Коди вечерта преди това, но не е получавал отговори. В крайна сметка полицаят отворил задна врата с джобен нож, според защитата.

Адвокатите на Грант Амато твърдят, че това е незаконно претърсване и доказателствата трябва да бъдат премахнати от процеса. 
Властите обаче казват, че това е станало чак след като следователите са открили телата на жертвите. Правоприлагащите органи описват това вписване като „проверка след сигнал".

Грант Амато не е бил у дома си по това време, но след това правоприлагащите органи го разпитали. Според доклада, той е признал, че има мотив и възможност да ги убие, но никога не е признавал самото убийство. Той обаче казал, че смята, че би могъл да бъде обвиняван за случилото се, защото семейството му също го обвинявало „за това, че е съсипал живота им“.

Превод: БЛИЦ