Трима членове на банда, замесени в грабежа на американски адвокат, след като го примамили с перспективата да вечеря с българска красавица, загубиха обжалване в Дубай срещу едногодишната им присъда, пише gulftoday.ae.

Ръководителят на бандата на 33 години, неговият  бивш помощник и сънародник на 23, се събрали с 31-годишна жена, за да примамят и ограбят  27-годишния адвокат. Взели му 33 200 дирхама, заяви обвинението пред Наказателния съд в Дубай.

Те създали страница в социални медии, с фалшив профил на българска красавица, която започнала кореспонденция с адвоката и му предложила да вечеря с него. "Красавицата" го призовала да я вземе и да излязат една вечер. Тя го примамила в апартамента си.

Там бандитите го нападнали, съблекли го, заплашили, че ще го убият и му прибрали кредитните карти. Използвали една карта, за да изтеглят 24 000 дирхама и друга, за да изтеглят още 6 200. Жертвата се оплакала в полицейския участък.

Мъжете отрекли, че го заплашвали и признали, че са го ограбили, колкото и абсурдно да звучи това. Наказателният съд в Дубай осъди тях и жената на по една година затвор, след това ще последва депортиране. Апелативният съд отхвърли обжалването на мъжете.

В преписката по обвинението адвокатът разказва, че жената, която мислел за българка,  се сприятелила с него онлайн и след време го поканила в апартамента си. Тя му изпратила адреса. Той отишъл в сградата в района на Ал Рифа.

Тя го повикала на горния етаж. При пристигането си на прага той я чул да му казва да изчака, докато се облича за вечеря.

Африканка внезапно отворила вратата и го вмъкнала вътре. Той се опитал да се съпротивлява. Друга жена го бутнала отзад.

Било тъмно жилище, каза той. И двете жени поискали да им даде пари. Той отказал. Трима мъже се появили, удряли го и заплашвали да го убият, освен ако даде всичките си пари.

Те го съборили и грабнали наличните 1000 дирхама, които носел кеш. Жените излезли навън. Мъжете отново го обискирали и измъкнали още 2 000 дирхама, плюс банковите му карти. Те поискали  ПИН кодовете на картите, заплашвайки го с нож.

Адвокатът предоставил на полицията телефонния номер, чрез който жената го примамила в хотела. Полицаи позвънили на номера и задържали жената в засада.

Оказало се, че тя е сънародничка на грабителите. Тя отрича, че е взела участие. Едно е сигурно - никаква българка няма замесена.

Превод: БЛИЦ