В английския град Шефилд г-н Уес Меткалф си купил краставица от супермаркет на веригата „Теско". След като премахнал опаковката, обаче, мъжът открил мъртъв червей, залепнал за краставицата.
Неговите съобщения до хранителната верига и нейните отговори към него станаха хит в мрежата, предаде Би Би Си.

Във Фейсбук Уес написал: „Скъпо „Теско", вчера си купих една от прекрасните ви краставици, за да си направя любимото ядене - сандвич с краставици. След като разопаковах зеленчука, намерих вътре червей. Помислих си: „Най-после „Теско" са намерили начин да победят офертата на Алди за безплатен паяк с бананите. Развълнуван, извиках децата да дойдат да се запознаят с новия ни домашен любимец. Решихме да го кръстим Уилям. Животинчето не помръдваше, но ние решихме, че вероятно е сънливо и решихме да му дадем време да се раздвижи.24 часа по-късно, обаче, Уилям все още не помръдваше и ние заключихме, че най-вероятно е мъртъв. Не съм ветеринар, но смятам, че опаковката на краставицата го е смазала и убила. Сега вкъщи има три много разстроени деца, трябва да планирам погребение и отгоре на всичко загубих апетит към любимите си сандвичи с краставица, които са обичайната храна на всеки помен. Така че, „Теско" опитайте да „изпълзите" от тази ситуация".

Ода за Уилям

Отговорът на „Теско" е не по-малко оригинален: „Ние се отправяме към кален фестивал скоро и ще пълзим през поля и треви и пръст, както Уилям е правил през по-щастливите си години. Поради тази причина няма да можем да присъстваме на погребението, но решихме за сметка на това на напишем поема, която да прочетете, когато заравяте Уилям".
 


Отделът на „Връзка с клиенти" на веригата супермаркети съчинил дълга и прочувствена „Ода за Уилям". Г-н Меткалф бил много разчустван от поемата и решил да отговори с прикачена снимка на гроба на червея, пишейки: „Днес беше много емоционален ден, но погребението мина добре. Прочетохме поемата ви и трябва да ви кажа, че нямаше сухо око сред нас. Вдъхновен от вашата, аз също написах поема за Уилям:

Събрали сме се тук днес за Уилям червея,
И е време да си припомним уроците, които научихме.
Животът на горкия червей беше твърде кратък,
след като беше смазан в краставица, която си купих.
„Теско" не позволявайте това да се случи отново,
нека смъртта на Уилям да не е била напразна.
Нека не се фокусираме върху вината,
„Теско" се извиниха, признавайки срамът си.
Докато поставяме тялото на Уилям в калта,
моля, не проронвайте сълза.
Мислете за всичко хубаво, понеже смъртта на Уилям ни събра,
да разменяме шеги и веселба.
Преди смъртта си Уилям беше неизвестен,
и прекарваше дните си сам в калта.
Но сега неговото име се носи на длъж и на шир,
Уилям червея - суперзвездата!"


Фейсбук съобщенията били споделени повече от 30 000 пъти и има повече от 10 000 коментара откакто беше публикуван в събота. Г-н Меткалф сподели, че от „Теско" са му предложили ваучер на стойност 10 паунда, за да покрие разноските му по погребението на червея. След случката, Уес Меткалф отново може да яде сандвичи с краставица.

Източник: Дарик