Хиляда пъти сте съжалявали за нещо, което сте направили, или защото не сте го направили. Този процес е постоянен. В зависимост от етапа на живота хората вероятно ще се оплакват от различни неща.

А именно, ако на резултатите от най-новите изследвания може да се вярва, хората на възраст около 50 години най-често съжаляват, че са се оженили за неподходящ човек, съобщава "Индипендънт".

Така в ново проучване за несигурността при хората на средна възраст беше установено, че хората често се оплакват, защото вече не са пътували и защото нямат достатъчно пари за спокойна старост, а повечето от останалите недоволства са свързани с любовната болка.

Почти една пета от хората казват, че най-голямата им грешка е, че са се оженили за неподходящ човек, въпреки че анкетата не казва колко от тях все още са запазили брака.

Също така един на всеки десет души каза, че „влюбването отново“ е част от списъка им с неща, които биха искали да преживеят до края на живота си.

Освен това около 17% от хората се оплакват, че никога не са казвали на партньорите си колко всъщност означават за тях, докато 15% от анкетираните съжаляват, че не са попитали баба и дядо за житейски съвет.

Проучването сред повече от 1000 души установи, че редица хора съжаляват, че са пренебрегнали любовта си заради работата. Сред първите 10 ситуации, от които хората се оплакват, са твърде дългото работно време, както и липсата на достатъчно време с децата си.

На високо място в списъка е и съжалението, че не са се научили да свирят на нито един музикален инструмент.

Мартин Лок, главен изпълнителен директор на Silversurfers, който проведе проучването, казва:

"Наистина е странно да видим, че толкова много хора си мислят, че са избрали грешния партньор в живота, но когато вземете предвид броя на разводите, това не трябва да ни изненадва. Това съвпада с тенденцията на т.нар седящи разводи. Може би предишните поколения са останали женени, защото разводът просто не е бил нещо обичайно“.

Превод: БЛИЦ