Антиваксърка, която не спираше да повтаря, че COVID-19 "не е по-опасен от хранително отравяне", се зарази с вируса, описа ужасните болки и помоли всички да се моли за нея, съобщава Metro.

От самото начало на пандемията Лора Лумър от Флорида поде активна кампания срещу ваксинацията. Тя отричаше опасността от COVID-19 и заявяваше, че иска да се зарази възможно най-скоро.

Лумър бързо се прочу в родния си щат и събра близо 32 хиляди последователи в социалните мрежи. Тя дори опита да се кандидатира на изборите от Републиканската партия.

В четвъртък Лумър съобщи, че се е разболяла от COVID-19. „Вчера се почувствах зле. Вдигнах температура, започнах да кашлям, имам хрема, болки в гърлото и по цялото тяло. Имам чувството, че автобус ме е прегазил “, съобщи тя.

Антиваксърката добавя, че е имала подобни симптоми преди няколко години, когато е била повалена от тежък грип.

„Просто се помолете за мен, моля ви. Не мога да ви опиша какви силни болки изпитвам, след като се заразих с COVID-19”, пише жената на третия ден от болестта си.

Въпреки тежкото си състояние, Лумър продължава да заявява, че ваксините срещу коронавируса са отровни и се използват от правителството за „проследяване и наблюдение“ на американците.

Тя съобщава още, че се лекува с ивермектин.