Преди повече от 50 години двама астронавти са кацнали на лунната повърхност по заповед на президента Джон Кенеди. Записите от тайна среща, които са съхранени от 1963 г., пораждат съмнения сред мнозина.

Освен това за тази космическа програма са били похарчени над 25 милиарда долара. Тизел Мюир-Хармъни е открила в документите на NASA нещо интересно за това какво всъщност е планирало правителството на САЩ, съобщават световните издания.

Мюир-Хармъни е изучавала документите, за да напише книга за тази мисия. Тя е добавила, че Кенеди е предлагал полетът до Луната да се извърши не заради науката, а за да се демонстрира на всички възможностите на американската индустрия и ценностите на страната.

За първи път за полета до Луната е започнало да се говори, когато администрацията на Айзенхауер е решила, че това е единственият начин за сдържане на комунизма и да се направи Америка по-силна.

Операцията "Лунно сияние" е имала за цел да покаже на всички загрижеността за Източна Европа, както и Азия. Предполагало се, че ако е възможно да се изпратят хора до Луната, то тогава Америка ще може да осигури мир на цялата Земя без никакви проблеми.

Превод и редакция: БЛИЦ