Ричард Макнайър, 50-годишен, от Уайкито, Нова Зеландия, работел като ковач в местна ферма между 1 октомври 2016 г. и 1 октомври 2017 г., по време на което се заснел как прави секс с млада крава. През лятото на 2017 г. пък се сношавал с малко конче, съобщава DailyMail. У Макнайър също така били открити над 20 000 порнографски снимки, включващи деца и животни.

На 8 октомври тази година той е бил осъден на три години и пет месеца затвор за содомия и притежание и разпространение на порнография с деца и животни.

В извинително писмо до районния съд в Хамилтън Макнайър обяснил, че никога не си е помислял за сексуална злоупотреба с дете.

Но съдия Мерелина Бърнет отказала да приеме извинението на ответника.

"Това повдига въпроса дали разбирате естеството и последствията от детската порнография и злоупотребата с деца. Вашето поведение е причина някой да злоупотребява с тези деца вместо вас, " заявява съдия Бърнет.

Макнайър е бил арестуван, след като полицията получила сигнал, че той споделя и търгува с детска порнография онлайн. Бившият фермер е част от световната социална мрежа за детска порнография Peer to Peer. Много от личните му артикули, включително лаптоп, USB памет, GoPro, мобилни телефони и таблети, са конфискувани.

Адвокатът на извършителя, Шийла Камерън, казва в негова защита, че Макнайър е имал тежко детство, бил е жертва на сексуално насилие, тормоз и мъчение.

"Той има проблеми в отношенията с хората, никога не е имал интимна връзка, живее в крайна форма на социална изолация", заявява неговият защитник.

Въпреки че Макнайър ходи на психотерапия от ареста му през октомври миналата година, той не се е върнал на работа с животните.

Нападателят е диагностициран с посттравматично стресово разстройство и отбягващо разстройство на личността (модел на социално задържане (задръжки), чувство за неадекватност, крайна чувствителност за негативни отзиви и оценяване, отбягване на социални взаимодействия.).