Френският моден фотограф Патрик Дьомаршелие е обвинен в сексуални посегателства от няколко жени, предаде Франс прес като цитира в. "Бостън глоуб". Вестникът е публикувал изказване на пожелала анонимност бивша асистентка на 74-годишния фотограф. Жената уверява, че била принудена да отстъпи пред настойчивите му сексуални аванси, защото се страхувала, че ако ги отхвърли, ще компрометира професионалното си бъдеще. Тя поискала от творческата директорка на издателството "Конде Наст" Ана Уинтур да не дава възможност на Дьомаршелие да работи с млади манекенки.

Други 6 жени също го обвиняват в сексуални посегателства, отбелязва "Бостън глоуб". Едната от тях твърди, че той поставил ръка върху гениталиите й, а друга - че сграбчил бюста й. 

Дьомаршелие е сред известните фотографи в сектора на модата и шоубизнеса. Негови снимки на принцеса Даяна, Мадона и Анджелина Джоли обиколиха света.

Извършилият разследването екип на "Бостън глоуб" включва 6-има репортери. Те поели щафетата от свои колеги, които през 2002 г. разкриха случаи на сексуално насилие, извършвано десетилетия наред от около 90 свещеници в Бостън и околностите му. Разкритията послужиха като основа за лентата "Спотлайт", която бе отличена с "Оскар" за най-добър филм през 2016 г.

Настоящите разкрития в сектора на модата са свързани и с други фотографи, сред които Сет Сабал, Грег Кадел и Андре Пасос, както и с модния дизайнер Карл Темплър. Пожелала анонимност манекенка заяви, че когато била малолетна, Кадел я отвел в хотел и я накарал да прави секс с него. 

Друг френски фотограф - Давид Белмер е обвинен в сексуален тормоз от две жени. Едната от тях, манекенката Мадисин Ритланд, каза, че той напъхал езика си в устата й. От "Викторияс сикрет" престанали да работят с Белмер през есента на 2016 г., след като манекенки се оплакали от неуместен физически контакт от негова страна.