Астронавтът на американската национална космическа агенция Лиланд Мелвин, който прекарал почти цял ден в открития космос, направи забележително изявление в Twitter. С него се свърза известният тайвански уфолог Скот Уоринг, който написа на американеца:

"Поздрави! Кажете ни какви са вашите виждания по въпроса за съществуването в слънчевата система на интелигентни извънземни форми на живот? Срещал ли сте някога нещо подобно?"
 


Ето какво отговори Мелвин:

"Не съм виждал извънземни на Земята или в космоса, но ми се струва, че видях някаква извънземна органична материя, която се движеше в товарното отделение на нашата совалка. Рандолф Брезник и аз забелязахме полупрозрачна безформена субстанция, която се движеше като живо същество. Обърнахме се към Хюстън и ни казаха, че това вероятно е парче лед, което се е откъснало от фреонната охладителна система. Може би е вярно, но кой знае със сигурност?"

Въпреки факта, че астронавтът не декларира изрично присъствието на извънземен в космическия кораб, той ясно намекна, че може да става дума за представител на извънземна цивилизация. Очевидно, Мелвин и Брезник повече не се виждали в совалката, това "парче лед", за което не са измислили друго определение.

Уоринг  досега вярва, че експертите на НАСА умишлено излъгали тогава. Очевидно, един опитен астронавт би различил парче лед от нещо друго. 

Превод: БЛИЦ