Нападател снощи е атакувал кубинското посолство във Вашингтон с два коктейла "Молотов", заяви министърът на външните работи на Куба Бруно Родригес Париля и уточни, че никой не е пострадал, съобщава Ройтерс.

Нападението е било извършено часове след като кубинският лидер Мигел Диас-Канел се завърна на острова, след като присъства на събития в централата на ООН в Ню Йорк миналата седмица.

Посолството на Куба в САЩ беше отворено отново през 2015 г., когато страните възстановиха дипломатическите връзки, прекъснати през 1961 година. Родригес заяви, че по сградата също така са били произведени изстрели от пушка при предишно нападение през 2020 година.

"Антикубинските групи се обръщат към тероризма, когато се почувстват безнаказани, нещо, за което Куба многократно е предупреждавала американските власти", заяви Родригес в свое съобщение, публикувано в социалната медия "Екс", доскоро известна като "Туитър".

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан снощи заяви, че САЩ категорично осъждат нападението и правораздавателните органи на страната за започнали разследване на случая.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук