Банкови обирджии използваха цивилни граждани като живи щитове на колите им, при преследване с полицията. Убити са поне 3-ма души, предадоха от Daily Mail.

Около 20 грабители въоръжени с автомати, бомби и дронове са нахлули в 3 банки в центъра на град Аракатуба, намиращ се на около 450 км. от Сао Пауло. 

Гангстерите атакували местния полицейски участък, като блокирали улиците в района с подпалени автомобили, за да спрат полицейските подкрепления. 

Видео показва, как въоръжени хора вървят по улиците, използвайки заложници като жив щит. След което ги завързват към покривите на колите си, за да се защитят от евентуална полицейска стрелба. 
 


Най-малко трима души са мъртви, 2-ма заложници и един от банковите обирджии, съобщава бразилска медия. Други двама са арестувани. 

Целият град е блокиран, като полицията предупреждава, че улиците са осеяни с бомби и призовата гражданите да стоят по домовете си. Бомбата на снимката има прикрепен сензор за близост и се взривява, когато някой се приближи в обсега и. 

 
Екшънът започнал, след като обирджиите блокирали улиците около полицейското управление със запалени автомобили, по-този начин държейки полицаите настрана. Веднага след това, проникнали в клонове на три от най-големите банки - Banco do Brasil, Banco Safra и Caixa Economica, отмъквайки целия наличен кеш. 

После започнали да взимат заложници - държейки ги под мушката на оръжия, преди да ги завържат към автомобилите с които бягат.

Бомби, оборудвани с инфрачервени сензори за близост, гарантирали безпроблемното им изтегляне от града. Поне 4-ма са ранени при престрелки, докато велосипедист е попаднал на бомба и е в болница, съобщават от CNN.

 Все още не е ясно колко е задигнатата сума, нито какъв е броят на заложниците. Видео показва поне 4-ма души, използвани като жив щит при оттеглянето на престъпниците. 

Друго видео от охранителна камера, показва конвоят на бандитите при бягството им, като се виждат поне 10 заложника, завързани към капаците и таваните на автомобилите.