Известната на поколения кукла Барби се сдоби с още една визия. Този път тя носи мюсюлманска забрадка. Идеята е на 25-годишната Ханифа Адам от Нигерия.
Тялото на куклата е много по-покрито с дрехи, в сравнение с тоалетите на Барби, с които сме свикнали да я виждаме досега.Ханифа решава да облече Барби с хиджаб, защото досега никой не го е правил. Куклата ѝ носи името "Хиджарби" (Hijarbie) и е релефен модел на мюсюлманските момичета, пише vesti.bg.Нигерийката, която наскоро е завършила магистърска степен по фармация в Обединеното кралство, създала профил на куклата си в "Инстаграм", който вече има близо 80 хил. последователи.Ханифа сама прави дрехите за Барби. "Всичко това е свързано с моята религия и културна идентичност. Просто исках да дам друга възможност на мюсюлманските момичета, като мен", споделя пред "Си Ен Ен" нигерийката."Хиджарби" провокира положителни отзиви и вече има доста запитвания от хора, които искат да купят куклата, от различни краища на света.Освен че куклите на Ханифа носят хиджаб, те са и с различен цвят на кожата.

 
 

Can you read Arabic?! @ajplusarabi featured #Hijarbie has we marked #worldhijabday2017 We shall still continue various hijab style soon enough. Thank you to EVERYONE who contributed ❤️❤️❤️

Публикация, споделена от Mini Hijab Fashion! (@hijarbie) на