Сирийският президент Башар Асад заяви, че терористите със своята контраатака срещу Палмира искат да подкопаят победата в Алепо и междувременно да отвлекат сирийската армия от Алепо и да я накарат да се придвижи към Палмира.
Според него западните правителства се грижат повече как да спасят терористите, отколкото цивилните и осъди слабата им реакция спрямо нападението на „Ислямска държава“ срещу древния град, предаде AhlulBayt.

„Ако Палмира бе превзета от правителството тя щяха да се притесняват за културното ѝ наследство. Ако освободим Алепо от терористите, западните политици и медии ще се притесняват за цивилните. Те не се притесняват, когато обратното се случи – когато терористите убиват тези цивилни или атакуват Палмира и рушат наследството на човечеството, не само това на Сирия“, заяви Асад. 

От друга страна Асад заяви, че желанието на западните държави за примирие в Алепо означава „моля, спрете напредването на сирийската армия срещу терористите“, посочвайки, че тези държави искат да спасят терористите, защото сирийската армия е отишла твърде далеч в победите си срещу тях.