Коя страна е в Европейския съюз и къде всъщност бъркаме? Това питат възмутени българи, които са пътували от Турция към България и обратно в почивните дни. 
От 30 декември до 2 януари цялата Бургаска област бедстваше. Всички погледи бяха насочени към АМ "Тракия" и пътя Айтос-Бургас, където хиляди останаха заклещени в снежен капан и малцина обърнаха внимание, че подобен ужас изживяха и десетки шофьори в Странджа.

Българите споделиха клипове и снимки на състоянието на пътищата от републиканската мрежа в Малкотърновско. Димитрина Янева изпрати видеоколаж, за да покаже нагледно къде сме ние, къде е Турция, пише Флагман.

"На видеото прекрасно се вижда как пътят в Турция е изчистен до асфалт и до страничната бяла линия (и това е по цялото трасе) и отстрани снегът е чисто бял, а в България асфалтът не се вижда и снегът е черен отстрани (това е от мръсната сол, която се използва). Какъв е стандартът някой може ли да каже? Различни ли са? По-голям контрол ли има в Турция? Те ли са в ЕС?

Говорих с много шофьори, думите им бяха: "Ох ...  само да се доберем до границата на Турция, от там няма проблем". Така ли трябва да бъде?", пита риторично Янева.
 

Христо Петров пък допълва, че в Турция е имало много повече сняг, а пътищата са били далеч по-чисти. "Открийте коя снимка откъм коя страна на КПП-Малко Търново се пада. Разликата във времето между двете снимки е 30 мин. Приятен път в EU", пише ни той и прилага две снимки, показващи състоянието на пътищата в България и Турция.