Фанатици от „Ислямска държава“ публикуваха три плаката, които изобразяват терористични нападения в Лондон и Ню Йорк. На единия от плакатите е показан атентатор самоубиец, застанал пред горящия Биг Бен. Отдолу е изписано предупреждението: „Лондонските атаки идват скоро“, съобщава „Дейли Мейл“.
 
На друг плакат е изобразен терорист, размахващ нож над Ню Йорк Сити и отправящ призив към вълците-единаци „разбийте ги във вашата страна“.
 
И на двата постера е изписано „Само терор“ като слоган. Този, в който се заплашва Лондон, има и цитат от Петата строфа на Корана, в която се говори за пленяване на езичниците, тяхното обсаждане и чакане в засада.
 
Много удобно, обаче, от цитата са извадени думите, в които ако идолопоклонниците поискат закрила, мюсюлманите трябва да им я предоставят.
 
Последният постер се обръща към тези, които са се отказали от религията си.
 
Пропагандните материали са дело на медийната фондация „Аш Шаф“, която подкрепя „Ислямска държава“ и публикува в Туитър от името на Консорциума за терористични изследвания и анализи.
 
Биг Бен е изобразен така, че да напомня кадрите с горящия покрив на катедралата „Нотр Дам“ в Париж. Групировката си приписа „заслугите“ за пожара и заплаши западните държави „да чакат следващия“.
 


 
 Превод и редакция: БЛИЦ