Според мнението на бившия заместник-директор на ЦРУ Майкъл Морел, САЩ ще трябва да плати скъпо за ликвидирането на иранския генерал Касем Сюлеймани. Той смята, че това убийство ще доведе до смъртта на много американци. Бившият служител на разузнаването заяви всичко това в интервю за CBS This Morning.
В същото време, според думите на Морел, „светът ще бъде по-добър без Сюлеймани, който има много американска кръв по ръцете си“. Той прогнозира смъртта на американски граждани там, където има сили, контролирани от Иран.

„Ирак е най-вероятното място, както и Ливан, Бахрейн и други райони на Близкия изток“, казва бившият зам.-шеф на ЦРУ.

Морел е отбелязал, че убийството на високопоставени военни е опасна стъпка, на която предшествениците на настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп не са се осмелявали. Според неговите думи, американските военни също могат да станат обект на отмъщение на Техеран. Освен това разправата може да ги настигне навсякъде по света, дори и на територията на САЩ.

Иран вече обяви готовността си да отмъсти за убийството на генерала. Освен това актът на отмъщението, според ирански представител, ще сложи край на присъствието на американските сили в региона. Президентът Доналд Тръмп от своя страна заяви, че САЩ ще нанесат удар по 52 обекта в Иран в случай на атака срещу американци или американски обекти.

Превод и редакция: БЛИЦ