Бившата съпруга на най-богатия човек в света, шефът на Amazon Джеф Безос, Маккензи Скот, се е омъжила за учител по природни науки в частно училище в американския град Сиатъл, информира Wall Street Journal.

По-рано беше съобщено, че бившата съпруга на Джеф Безос е дарила над 1,7 млрд. долара за благотворителност. Тя е написала за даренията си в своя блог в платформата Medium, където също така е обявила промяната на името си.

Твърди се, че даренията са отишли ​​за организации, работещи за равенство между половете, права на ЛГБТ, запазване на демокрацията и предотвратяване на изменението на климата. Най-голямата сума е получена от организации, които се застъпват за расово равенство (над 586 милиона щатски долара).

„През по-голямата част от живота си съм бил учител ... Сега по щастлива случайност съм женен за един от най-щедрите и мили хора, които познавам, и се присъединявам към нея в готовността да дари колосален финансов капитал в помощ други ", казва се в писмо от настоящия съпруг на Макензи Скот, Дан Джует, публикувано в събота на уебсайта на международната благотворителна организация Giving Pledge.


Маккензи Скот и Дан Джует

Дан е толкова прекрасно момче и аз съм щастлив и за двамата “, предал е думите на ръководителя на компанията Джеф Безос, представител на Amazon.

Според Форбс, Маккензи се е превърнала в най-богатата жена в САЩ. В резултат на развода си през 2019 г. тя е получила четвърт от дела на Безос в Amazon. Състоянието й, според Forbes, след това възлиза на 36 милиарда долара. В класацията на 100-те най-влиятелни жени в света, според изданието, Маккензи заема 67-о място.

Превод и редакция: БЛИЦ