Българин обвини шофьор на движещ се бързо автобус, че е убил трима негови приятели в ужасна катастрофа, пише Daily Record.Марин Рачев, 35-годишен, обвинен, че е шофирал в платното на двуетажния автобус, казал на детектив: „Да не съм искал да се самоубия?“

Попитан кой е виновен, той отговори: „Шофьорът на автобуса. Защото ги уби. Той беше прекалено бърз.


Марин Рачев

Бащата на две деца Рачев отрича да е причинил три смъртни случая заради опасно шофиране по пътя A90 между Дънди и Aбърдийн.
Вчера Върховният съд в Абърдийн изслуша детектива Дийн Линч, 28-годишен, който разпитал Рачев ден след катастрофата на 12 март.

Трагедията стана при отбивка към Дръмлити, близо до Стоунхейвън. Рачев е обвинен, че е излязъл от Т-кръстовището и е преминал през двойния път до централната линия, за да завие надясно, когато неговият Renault Scenic е бил ударен от автобус CityLinkGold, шофиран от Майкъл Мъри.


Майкъл Мъри

Пътниците отзад Димитър Георгиев, на 32 години, Захарина Христова, на 37 г., и Силян Стефанов, на 42 г., бяха убити. Пътничката на предната седалка Иванка Добрева оцеля.

Рачев твърди, че автобусът, пътуващ с 62 км/ч, малко над законната скорост от 60, ударил отстрани колата му, като го завъртял.Той казва: „Автобусът не спря. Не се забави. Беше инцидент. Той не спря в този момент. "

Процесът продължава и днес.

Превод: БЛИЦ