Три пъти на ден ни доставят храна в кампуса, мерят ни температурата регулярно. Също така, ако излизам с маска и ръкавици за храна например, няма проблем.

Това каза пред Нова телевизия 25-годишната Преслава Пешкова, студентка в университета в Щутгарт. Без да подозира, тя се оказва в огнището на смъртоносния коронавирус - китайския град Ухан. Там е в рамките на университетски обмен.

Мия си ръцете, ходя с маска, гледам да не общувам много с хора. Досега не ми е известно някой от студентите да се е разболял. Искам да се върна в Европа, и останалите европейци искат да се върнат, но в момента не ни е позволено. Изобщо не можем да стигнем до летището, заяви сънародничката ни.

Преди няколко дена градът беше сравнително пуст, като София по празниците. Може би около 90% от хората по улиците са с маски, посочи Преслава Пешкова.

По думите ѝ се прекалява с психозата около вируса.

Броят на починалите от пневмония, причинена от новия коронавирус в Китай, достигна 106 души, сочат най-новите данни на китайските власти.

Броят на заразените нарасна на 4 515 души. Първи смъртен случай от новия вирус е регистриран и в Пекин. Само през последното денонощие в провинция Хубей са починали 24 от заразените.