Бомбата, която избухна в квартал „Челси” в Ню Йорк и рани 29 души, е представлявала тенджера под налягане. Устройството е същото като това, което беше намерено по-късно на друго място в близост до мястото на експлозията, съобщава Си Ен Ен.
В хода на разследването станало ясно, че охранителни камери са заснели подозрителен мъж, който се намирал в близост до двете места – там, където избухна взривът и там, където беше открито второто устройство.
 

Полицията продължава да претърсва района, който по време на инцидента е бил пълен с клиенти на ресторанти и минувачи. Както БЛИЦ съобщи, още вчера наблизо беше открито самоделно взривно устройство, представляващо тенджера под налягане, облепена с изолирбан, от която стърчали жици. То било свързано с мобилно устройство, а до него имало и бележка.
 

Двете бомби се различават от тази, която избухна по време на благотворителен маратон в Ню Джърси малко по-рано. Въпреки това се разследва възможна връзка между двата инцидента.
 

На кадрите, заснети от камери, подозрителният мъж е забелязан на двете места в разстояние от 10 минути. Той е сниман как оставя сак на мястото, където по-късно полицията откри неизбухналата бомба. След него други двама вадят от сака бял плик, в който се предполага, че се е намирала тенджерата. Още не е ясно дали има връзка между мъжа със сака и другите двама.
 


Самоделната бомба е транспортирана от полицаи и сапьори на ФБР. В момента тя се намира в лаборатория на ФБР в Куантико, където се правят експертизи.
 
Очевидци разказват, че на мястото на експлозията на „23-а улица” и Шесто авеню имало разпръснати множество дребни парчета метал и стъкла. 

Полицията в САЩ взриви пакет с пет самоделни бомби. Властите са открили съмнителна раница на гара в град Елизабет, щата Ню Джърси.

Сапьори извършиха контролирана детонация с робот на пакета. Говорител на кмета Крис Болуейдж заяви за Ен Би Си Нюз, че може да има още детонации, тъй като се изследват множеството взривни устройства, открити в една раница.

Превод и редакция: БЛИЦ