В интервю за американския телевизионен канал CNN, откъси от които бяха публикувани по-рано през деня, министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън изрази увереност, че на срещата в Женева държавният глава на САЩ Джо Байдън ще използва твърд подход в диалога с руския си колега Владимир Путин, пише "Фокус".

Освен това Джонсън увери, че „напълно одобрява“ подобен подход.

Британският премиер също така предположи, че няма да има нормализиране на отношенията между Москва и Вашингтон, докато руската страна „не промени поведението си“.

Путин и Байдън ще се срещнат в Женева на 16 юни. Това ще бъде първата руско-американска среща на върха след срещата на Путин с Доналд Тръмп в Хелзинки през юли 2018 г.

Кремъл заяви, че лидерите на Русия и САЩ планират „да обсъдят състоянието и перспективите за по-нататъшно развитие на руско-американските отношения, въпроси на стратегическата стабилност, както и актуални въпроси от международния дневен ред, включително взаимодействие в борбата срещу пандемията на коронавируса и уреждането на регионални конфликти“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ