Британският премиер, говорейки за предаването „Днес“ на NBC в кулоарите на Общото събрание на ООН, беше запитан от интервюиращ дали има шест деца, на което той отговори с „Да“. Броят на децата, отгледани от Джонсън, е обект на дискусии в британската политика в продължение на много години, след като английски съд отхвърли заповед, забраняваща на информационните организации да съобщават за съществуването на дъщеря в резултат на извънбрачна афера на премиера.

Джонсън има четири деца с бившата си съпруга Марина Уилър, една дъщеря от извънбрачна връзка и син със съпругата си Кари Джонсън, за която се ожени по-рано тази година.

Джонсън каза пред NBC, че е "фантастично" да имаш бебе на „Даунинг Стрийт” 10, но също така „това е много работа".

„Но аз наистина го обичам“, добави той. "Сменям много пелени".


През август Кари Джонсън обяви в Instagram, че двойката очаква второ дете и разкри, че е претърпяла спонтанен аборт по-рано през годината, припомня БГНЕС.

Синът на двойката Уилфред се роди през април 2020 г., малко след като Джонсън беше хоспитализиран със симптоми на COVID-19 - толкова тежки, че беше приет в интензивно отделение.

Оттогава двойката обяви, че Уилфред е получил и второ име – Никълъс, в знак на почит към лекарите, които според премиера са му спасили живота след заразяването с коронавируса.

Не е ясно защо Джонсън е решил сега да потвърди съществуването на дете, за което преди е избягвал да говори.