Загиналите след ужасяващата стрелба в Кизляр вече са пет. Местните власти съобщават, че последната жертва също е жена, която е починала в резултат на тежките наранявания. 

"По последни данни пет души са загинали в резултат на стрелбата в Кизляр. От петимата ранени, които бяха закарани в болницата, още една жена е починала на операционната маса", разкриват от местното здравно управление. Още двама от ранените са в много тежко състояние. 

Сред загиналите са лекар - кардиолог и председател на Съвета на ветераните. 

В момента полицията извършва обиск в дома на стрелеца. Намерена е и колата му, с която е стигнал до храма. Настоятелят на храм "Св. Георги" в дагестанския град Кизляр разкрива ужасяващи подробности от стрелбата: 

"Днес около 16 часа тъкмо бяхме приключили службата за Сирни Заговезни и хората започнаха да излизат от храма. В този момент непознат мъж с брада започна да тича към храма с викове "Аллах Акбар". Уби четири жени, други рани. Сред тях имаше и двама от сътрудниците на полицията. Когато чухме стрелбата, бързо залостихме вратата на храма, за да не влезе вътре. Беше въоръжен с пушка и нож. Междувременно пристигнаха сътрудници на полицията, обкръжиха го и го ликвидираха."

Междувременно медиите разпространиха и кадри от операцията на ранените. Превод БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ