Да си жена е много тежко, защото каквото и да направиш твоите постъпки ще бъдат сексуализирани. Дори майки, разхождащи се с бебешки колички, са обект на сексуални атаки. Някои мъже не могат да възприемат жената по друг начин, освен като сексуален обект, възмущава се австралийската блогърка Мег Айърланд.

Тя имала неблагоразумието да пусне снимка на бременното си коремче във Фейсбук. Скоро обаче тя направила отвратително открития. Снимката ѝ станала много популярна не само защото демонстрира възможностите на човешкото тяло в периода, когато то се готви да даде нов живот, но и защото тя била публикувана от някой извратеняк в във фетишистки сайт на "любителите на бременни".

Сега разочарованата Мег предупреждава бъдещите майки:"Виждам колко много жени публикуват снимки на бременните си коремчета и горещо се надява тези снимки да не попаднат в мръсни ръце. Ние трябва да се безпокоим от възможна кражба на такива снимки", обяснява тя като разказва, че в онзи фетишистки сайт е имало и снимки на стотици други бременни, публикувани без тяхно знание.

"Хората казват, че единствено аз съм си виновна, но за мен нещата стоят другояче. На мен ми е все едно, ако някой копира моя снимка и я покаже на друг. Но това, което тези направиха със снимката на бременното ми коремче, ме накара да изпитвам отвращение към него", споделя Мег и отново напомня на жените да не забравят да ограничават достъпа до профилите си в социалните мрежи. 

Превод: БЛИЦ