32-годишната художничка Франческа Клуни (Francesca Cluney) често е наричана британската "Рапунцел" и всичко това благодарение на разкошната й коса. Франки е започнала да пуска да расте косата си, чиято дължина достига днес почти два метра, още когато била на 6 години. Но вече на 13 г. момичето разбрало колко трудно е да се грижи за тях.

Поради тази причина Франческа веднъж въобще се отказала да мие косата си и оттогава е много доволна от това. През последните 20 години единственото нещо, което жената прави със своята коса, е да я разплита и разресва. Художничката разказва, че отказът й да измива косата си значително улеснил живота й.

Франки признава, че от ранна детска възраст тя мечтаела да изглежда като принцесите от приказките. Е, можем спокойно да кажем, че момичето е надминало себе си - сега косата й достига почти два метра. Косите на "Рапунцел" от Брайтън достигат до самите й крака.Вече на 13-годишна възраст собственичката на разкошната коса се изправила пред сериозен проблем - много трудно било да се грижи за дългата си коса. Тогава приятел на майка й попитал защо просто не престане да мие косата си и през последните 20 години Франки се придържа към съвета му.
Според думите на Франческа, след отказа й от измиване, тя изпитвала ужасен дискомфорт през първите няколко месеца. Косите й били мръсни през цялото време и главата я сърбяла, но скоро всички тези  "симптоми" изчезнали.Сега жената прекарва около половин час, за да приведе косата си в ред - като само я разреши. Това че не мие главата си не се е отрази на "качеството" на косата, което е наистина удивително. Косата на Франческа изглежда страхотно и вие можете да се убедите сами като разгледате няколко от снимките й.

Превод и редакция: БЛИЦ