Украйна ще има ракети с голям обсег на действие, но е необходима пехота за деокупация на територии.

Това заяви британският полковник Глен Грант в ефира на Еспресо. По думите му, докато пехотата не влезе в определено населено място, деокупацията не е настъпила, пише УНИАН.

"Що се отнася до ракетите с голям обсег, те определено ще дойдат. Не знам кога, но определено ще ги получите. Искам да кажа едно важно нещо: за мен най-важното нещо е не само способността да се снабдяват с боеприпаси в тила на врага, но способността на пехотата да прави пробив. За това пехотата се нуждае и от по-добро оборудване, повече устройства за нощно виждане, повече БПЛА и повече възможности за непряк огън", подчерта той.

Полковникът обясни, че изтребителите F-16 и далекобойните оръжия няма да постигнат целта за освобождаване на временно окупирания Мелитопол и Крим. Това може да направи само пехотата, която се бие много добре, но на висока цена.

Напоследък новините за доставката на германски ракети Taurus в Украйна се възродиха.

Припомняме, ръководителят на германското министерство на финансите Кристиан Линднер заяви, че Украйна има пълното право да получи ракети Taurus от Германия.

„От наша страна има частична отговорност да гарантираме, че настоящите ресурси на въоръжените сили на Украйна винаги са по-големи от жестокостта, която войната на Путин причинява“, каза министърът.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук