Специалните британски части са изпратени, „за да убият или заловят“ сина на осама бин Ладен. 28-годишният Хамза бин Ладен, както се твърди, е новият лидер на „Ал Кайда“, която предизвиква сериозни притеснения в спецслужбите на Великобритания и САЩ. 
Хамза очевидно е все още гневен от това, че морските тюлени убиха баща му през 2011 година. Смята се, че той иска да си отмъсти на Запада за смъртта на баща си. Съобщава се, че той е напуснал скривалището на баща си в Аботабад в Пакистан, седмици преди татко му да бъде застрелян. Британските власти сега са решили да го елиминират и са дали „зелена светлина“ за „залавянето или ликвидирането му“, пише в. „Дейли Стар“.
 Екипът на британските специални части SAS ще се състои от около 40 войници, които ще бъдат подпомагани от войници от други страни, влизащи във водената от САЩ коалиция, която оперира в Сирия. Кодовото име на операцията е „Операция Шадер“. Хамза е в топ 10 списъка на коалицията на „най-издирваните“. Но специалният екип ще преследва и други високопоставени терористи. Съобщава се още, че командосите ще разполагат с най-модерното оборудване.

Превод и редакция: БЛИЦ