Депутатът от Държавната Дума на Русия Виталий Милонов предложи да бъдат разработени нови критерии за идентифициране на хомосексуалистите. Той сподели в ефира на НСС личния си опит как разпознава безпогрешно представителите на ЛГБТ-общността. 

Милонов даде идея представителите на нетрадиционните  сексуални ориентации да бъдат идентифицирани по миризмата. "Аз, като стар ловец на демони, имам нюх за тях. Като правило, от тях се усеща миризмата на сяра ",  сподели той своите емпирични наблюдения без да ги обоснове научно.

Неотдавна Милонов посочи и други по-брутални начини за разпознаване на гейовете. "Например хвърляш го в реката. Ако се удави, тогава не е хомосексуалист. А ако не се удави и си плува дори да го замеряш с камъни, значи със сигурност е вещица или или педераст ", заяви парламентаристът. 

Депутатът Милонов е известен хомофоб и ненавижда рапърите. И едните, и другите според него трябва да бъдат екзекутирани, припомня Лента.ру. Виталий Милонов е депутат от "Единна Русия" и член на Законодателното събрание на Санкт Петербург. Той е завършил Северозападната академия за държавна служба при президента на Русия и учи задочно в Православния Свято-Тихоновски хуманитарен университет. 

Той инициатор на забраната на наргилетата и "безнравствената телевизия MTV", опита се да привлече под наказателна отговорност Мадона и Лейди Гага за пропаганда на хомосексуализъм и педофилия, работи за създаването на нравствена полиция от казаци и православни в Санкт Петербург.

Превод:БЛИЦ